9 Mart 2008 Pazar

@ Adnan Oktar:"Musevi'nin Musevi gibi, Hıristiyan'ın Hıristiyan gibi, Müslüman'ın Müslüman gibi yaşaması gerekir"

Adnan Oktar, okullarda din özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini belirterek, "Okullarda din üzerinde baskının tamamen kalkması gerekiyor. Musevi'nin Musevi gibi, Hıristiyan'ın Hıristiyan gibi, Müslüman'ın Müslüman gibi yaşaması gerekir" dedi.

Adnan Oktar, Bilim Araştırma Vakfı'nın Divan Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Adnan Oktar, "Yaratılış Atlası isimli kitabımın Avrupa'da güzel etki meydana getirdiğini görmek beni çok sevindirdi. Allah'ın varlığı, ahiret hayatının olması insan için sevinç vesilesidir. İnsanların ruhen, bedenen daha sağlıklı olmasını sağlayan kardeşlik bilincini güçlendiren, insanların huzurunu artıran coşkulu sevince sebep olan her şeydir Allah'ın varlığı" dedi.

Kitaplarının yurt dışında faydalı olduğunu belirten Adnan Oktar, "Alman gazetesinin yaptığı ankete göre insanın bir Yaratıcının eseri olduğuna inananların oranı yüzde 85'tir. Müthiş bir şey bu Almanya için. İsviçre'de ise inanların oranı yine aynı, inanmayanların sayısı yüzde 8" diye konuştu.

Dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı veren Adnan Oktar, Türk-İslam birliğinin yayılmasıyla, dünyada terörün yayılmasının engelleyeceğini ifade ederek, tüm dünyanın ortak sorunu olan terör meselesini çözmenin tek yolunun da İslami birlikle olduğunu, dolayısıyla da bunu geciktirmenin bir mantığının olmadığını dile getirdi.

Fransa'da yasak konan Yaratılış Atlas kitabında, yabancı dil bilen birkaç doktora yapmış ekiple çalıştığını söyleyen Oktar, "Darwinizm bitmiştir, bunu ayakta tutmanın hiçbir mantığı yoktur. Evrim diye bir şey yoktur. Ancak dünyada hala Darwin'in teorisine inanan insanlar ve provokatörler de vardır" şeklinde konuştu. Fransa'da kitabına yasak konmasından dolayı üzüntü yaşadığını anlatan Oktar, yurt dışına çıkış yasağı konusunda ise bir endişesinin bulunmadığını belirtti.

Oktar, fikir özgürlüğü savunarak, "Eylem yapan solcu da olsa sağcı da olsa benim için fark etmez, polis onlara müdahale ettiğinde üzülüyorum" dedi. Adnan Oktar, okullarda din özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini de vurgulayarak, "Okullarda din üzerinde baskının tamamen kalkması gerekiyor. Musevi'nin Musevi gibi, Hıristiyan'ın Hıristiyan gibi, Müslüman'ın Müslüman gibi yaşaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili haberler:
http://www.haberler.com/adnan-oktar-dan-okullarda-din-ozgurlugu-haberi/

http://www.tumgazeteler.com/?a=2617796

http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=18579