7 Mayıs 2008 Çarşamba

@ Kasırga, zalim yönetimi de şimdilik yerle bir etti!

Kasırga felaketi sonucunda onbinlerce kişinin hayatını kaybettiği Burma'da, 46 yıldır müslümanlara zulüm eden askeri yönetim de şu an yerle bir olmuş durumda. Umarız askeri cunta bu felaketten bir ders alır ve bu ülkedeki insanlar dinlerini özgürce yaşayabilirler.

Burma'daki müslümanlar ve onlara yapılan zulümle ilgili bilgi:

ABD, Birleşmiş Milletler üzerinden azınlık bir Müslüman etnik grup olan Rohingyaların hukuki bir statü elde etmelerine yardım ediyor.

Burma'nın 2007'deki demokrasi yanlısı protestolar ve hemen ardından askeri hükümet tarafından uygulanan sıkı önlemlerden büyük oranda etkilenmemiş olmasına rağmen Kuzey Rakhine Eyaleti'nde izole edilmiş bir grup olan ülkenin Rohingya Müslüman nüfusu, Burma'nın yöneticileri tarafından yapılan zulme maruz kalmaya ve yaşamak için uluslar arası bağışçılara bağlı kalmaya devam ediyor.

728,000 olarak tahmin edilen topluluk üyeleri askeri cuntanın dini ve etnik azınlıkları baskı altında tutmasının bir sonucu olarak fiili tutsaklar şeklinde yaşamaktadırlar. Hükümetin uzun süredir devam ettirdiği "Burmalılaştırma" kampanyası, Rohingya Müslümanlarını Budizm'e geçmeleri için zorlamayı da içermektedir...

Stephen Kaufman'ın, müslümanlara yapılan zulümle ilgili yazısını başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz.