21 Mayıs 2008 Çarşamba

@ FadlAllah: ''Müslümanlar birleşmeli!''

Lübnan'daki Şii lider Seyyid Muhammed Hüseyin FadlAllah, Lübnan'daki Müslümanların birlik içinde olmalarının ülkenin, iç barışın ve birlikte yaşamanın korunması için en büyük garanti olduğunu söyledi.

Daily Star'ın haberine göre, Sayda'daki Kudüs Camisi imamı Şeyh Mahir Hammud ile görüşmesi sırasında konuşan FadlAllah, Lübnan'da devam olarak siyasi olayları istismar etme girişimleri olduğunu ve bunların halkı bölmek için kullanıldığını belirtti.

FadlAllah, "Bu cephede iki grup var. Bunlardan biri yerel, bölgesel ve uluslararası dalları ile birlikte siyasi meselelelerde açık değil. Diğeri ise İslami dairenin dışında. Devamlı etnik ve dini ayrılıkları kışkırtarak bunun meyvelerini toplamaya çalışıyor." dedi.

Politikaların karşı çıkılması halinde Sünni veya Şii olmanın ABD yönetimi için farketmediğini söyleyen FadAllah, "Çünkü sadece İsrail'in çıkarlarını gözetiyor. Amerika bütün Müslümanları aşağılamak istiyor. Mezhep farklılıklarından uzak İslami hareketler arasında daha geniş bir işbirliği formülü bulunmalı." dedi.

İç İslami arenanın birlik konuşmalarını kabul ederek ve herhangi bir partiyi tahrik etme girişimlerini redderek yeniden rehabilite edilmesi gerektiğini söyleyen FadlAllah, "İslami arenada din bilginlerinin insanları birleştirecek çalışmalarda bulunmasına şiddetle ihtiyaç var." dedi.