17 Mayıs 2008 Cumartesi

@ Müslümanların zaferi için, dine dönüş şart...

Dünya Müslüman Alimleri Birliği Başkanı Allame Yusuf Kardavi, dün Katar'da kıldırdığı Cuma namazı hutbesinde ''biz, Müslümanların zaferi ve İsrail'in mağlubiyetinin kesin olduğuna inanıyoruz. Zira batıl asla hakka galip gelmeyecektir'' dedi.

Kardavi, sözlerini şöyle sürdürdü: İsrail ve Amerika güçlerinin tecavüzü ebediyete kadar devam etmeyecektir. Müslümanların manevi gücü ve halis Muhammedi öğretilere dönüşleri İsrail'in mağlubiyetine sebep olacaktır.

İfratçı siyonistlerin ''Tevrat'' ismini kullanarak Filistin topraklarını işgal ettiklerine dikkat çeken Dünya Müslüman Alimleri Birliği Başkanı, ''onlar, sözde ''Tevrat''ı ileri sürerek İslam dünyası aleyhine savaş başlatmışlarken bu savaşta biz Müslümanların İslam dininin öğretilerinden uzak kalması en büyük hatalardandır'' şeklinde konuştu.

Kardavi, sözlerine şöyle devam etti: İsrail, Filistin'i işgal etmek için tarihi ve dini açıdan hiçbir delile sahip değildir. İsrail'in, bu toprakları işgal etmekte ve çirkin planlarını hayata geçirmedeki en büyük desteği Müslümanların gafletidir. 1948 yılından önce tarihi ve coğrafi anlamda İsrail isminde bir şey yoktu. Bu rejim, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere batılı güçlerin bu bölgede destekleyerek oluşturdukları bir vakadır.