16 Mayıs 2008 Cuma

@ Ntvmsnbc.com'a Harun Yahya sitesinden cevap...

Ntvmsnbc.com sitesinde 26 Nisan 2008 günü “Kuşların atası Tyrannosaurus” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, Harvard Üniversitesi’nden Chris Organ ve ekibince, 2003’te ABD’nin Montana eyaletinin doğusundaki Hell Creek bölgesinde yapılan kazılarda bulunan, 68 milyon yıllık Tyrannosaurus’un kemik dokusundan elde edilen proteinler üzerinde yapılan bir çalışma konu ediliyordu. Sözkonusu proteinleri 21 modern kuş türününkiyle kıyaslayan araştırmacılar, elde ettikleri moleküler verileri evrim teorisinin dogmalarına göre yorumluyor, bu dinozor türünün tavuk ve devekuşu ile doğrudan akrabalığı olduğunu öne sürüyorlardı.

Araştırmacılar sözkonusu çalışmada elde ettikleri moleküler verileri (proteinlerin karşılaştırmalı yapılarını) evrim teorisinin varsayımları doğrultusunda ve kuşların dinozorlardan evrimleştiği dogması çerçevesinde yorumlamışlardır. Kuşlarla dinozorlar arasında sözde evrimsel bir bağlantıyı en baştan benimsemiş oldukları için, proteinler arasındaki benzerlikleri de hayali evrim sürecinin bir ürünü olarak yorumlamaktadırlar. Darwinist çizgide yayın yapan Ntvmsnbc.com sitesi de bu çalışmayı, “etobur dinozor Tyrannosaurus’un bugünkü kuşların atası olduğu kesinleşti” şeklinde iddialı ve gözboyayıcı yorumlarla topluma aktarmakta, evrim propagandası yapmaktadır.

Oysa bu çalışmada ortaya konan iddialar tamamen spekülasyonlara ve ön yargıya dayalıdır, ve araştırmanın kendisi evrim teorisine hiçbir bilimsel kanıt oluşturmamaktadır. Birincisi, çok iyi bilindiği ve evrimci bilim adamları tarafından dahi kabul edildiği gibi, canlılar arasındaki benzerlikler evrime kanıt oluşturmamaktadır. İkincisi, araştırmacılar benzerliklerin evrim ürünü olduğunu varsayıp, buldukları benzerlikleri evrim kanıtı olarak yorumlamakla mantık hatası ortaya koymaktadırlar. Üçüncüsü ve en önemlisi, kuşların dinozorlardan evrimleştiği iddiası önde gelen ornitologların (kuşbilimci) açık ve net kanıtlar ortaya koyarak çürüttükleri bir masaldan ibarettir. Ntvmsnbc.com sitesindeki Darwinizm propagandasının geçersizliğini ortaya koyan bilimsel açıklamaları, başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz.