1 Mayıs 2008 Perşembe

@ Papa: Kur'an-ı Kerim benim için çok değerli

Papa 16. Benedikt, İran heyetinin kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerim nüshası nedeniyle teşekkür ederek, Kutsal Kur'an'ın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

İran İslam Kültürü ve İlişkileri Kurumu Başkanı Mehdi Mustafavi başkanlığındaki heyet, dinler arası diyalog toplantıları için bulundukları Vatikan'da bugün Papa 16. Benedikt tarafından kabul edildi. İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre Papa, kendisine Kur'an-ı Kerim nüshası hediye eden Mustafavi'ye teşekkür ederek, Kutsal Kur'an'ın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Papa, görüşmede günümüz dünyasının akıl ve imana şiddetli ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Taraflar, kültürel ve dini alanlarda karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

İran Dinlerarası Diyalog Merkezi ve Vatikan Kiliseleri arasında bu hafta başında başlayan oturum dün akşam saatlerinde çalışmalarını sonlandırdı ve oturumun sonunda yedi maddelik bir bildiri yayınlandı. Vatikan'da yapılan oturumun sonunda yayınlanan bildiride; iman ve aklın her ikisinin de ilahi hediye olduğu, iman ve aklın birbirinin karşıtı olmadığı, iman ve aklın şiddeti reddettiği, tarafların dindarlık ve maneviyatın gelişmesi için işbirliği yapması gerektiği, dini değerlerin hemen yargılanmaması gibi maddeler yer aldı.