23 Ağustos 2008 Cumartesi

@ Abd ve Rusya için Müslüman dünyasının önemi...

ABD Başkanı George W. Bush'un İslam Konferansı Teşkilatı (İKT)'na özel temsilcisi olarak atadığı Pakistan asıllı Müslüman girişimci Sada Cumber, İKT Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kabul edildi. Kabul töreni, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)'nin Beşiktaş'taki Seyir Köşkü'nde yapıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu ve Sada Cumber görüşmesinde İKT Genel Sekreteri, ABD'li temsilciye editörlüğünü kendisinin yaptığı "Osmanlı Medeniyeti Devleti Tarihi" adlı kitabı hediye etti. Cumber de İhsanoğlu'na bir tablo hediye etti. İki isim ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Ağustos'ta da Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından İKT nezdinde daimi temsilci olarak atanan Kamil İshakov'u aynı yerde kabul etmişti. İhsanoğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamalarda Rusya ve ABD'nin teşkilata temsilci atamasını, İKT'nin çok kutuplu dünya düzeninde yavaş yavaş yerini alması olarak değerlendirmişti.

ABD Başkanı George W. Bush, Sada Cumber'in en önemli misyonunu "Amerika'nın İslam dünyasının dostu olduğunu anlatmak ve karşılıklı yanlış anlamaları ortadan kaldırmak" olarak anlatmıştı. Cumber bu amaçla geçtiğimiz birkaç ay içerisinde birçok Müslüman ülkeyi de ziyaret etti.