11 Ağustos 2008 Pazartesi

@ Gürcistan'dan İsrail'e teşekkür...

Gürcistan'ın Yahudi asıllı bakanı televizyon ve radyodan canlı yayınla İbranice konuştu. İsrail'e özel teşekkür iletti.
Gürcistan'ın Yahudi kabine üyelerinden Timur Yakubaşvili, İsrail'in, Gürcü askerlerinin eğitimine yaptığı katkıdan dolayı ordusuyla gurur duyması gerektiğini söyleyerek, İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti.

Gürcü Bakan Yakubaşvili, İsrail ordu radyosu başta olmak üzere devlet radyosuna ve televizyonlarına canlı bağlanarak, İbranice açıklamalarda bulundu.

"Biz şimdi büyük Rusya'ya karşı savaşıyoruz" diyen Yakubaşvili, "Bütün dünya olanları ve gerçekleri öğrenmelidir. Saldıran Rusya'dır ve sınırlarımızı ihlal etmiştir" diye konuştu.

Yakubaşvili, İsrail ordusunun verdiği eğitim sayesinde Rus ordusuna büyük zararlar verdiklerini söyledi.

Rusların, Abhazya'da yeni bir cephe açmaya çalışacağı uyarısında bulunan Yakubaşvili, Gürcü ordusunun geri çekildiği yolundaki iddiaları yalanladı.

Timur Yakubaşvili, "Bizim başımıza atılan her bomba, aynı zamanda demokrasiye, Avrupa Birliği'ne ve ABD'ye saldırı anlamındadır" dedi.

Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlıklarını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'daki gelişmelerin endişeyle izlendiğini belirtti. Bakanlık, şiddetin sona ermesi temennisini dile getirdi.

Bakanlık açıklamasında, İsrail'in Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığı vurgulandı, taraflara barışçı çözüme ulaşmaları çağrısında bulunuldu.

İsrail basınındaki haberlerde de, İsrail'in son 7 yıldır Gürcistan'a gelişmiş silahlar sattığı hatırlatılarak, Rusya'nın olası tepkisinin endişeye neden olduğu belirtildi.