20 Ağustos 2008 Çarşamba

@ Masonların TSK'ya sızma planı!

Ergenekon savcıları, Doç. Dr. Ümit Sayın'ın 1997'de Amerika'da iken yazdığı bir mektubu masonların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmasına delil olarak gösterdi.

Masonluğun "Üstad"lık makamında bulunduğu ve masonik faaliyetlerini yürütebilmek için Demokrasiyi, laikliği ve Atatürkçülüğü maske olarak kullandığı ortaya çıkan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın'ın bir mektubu daha çarpıcı bir gerçeği gözler önüne seriyor.

Ergenekon savcıları Sayın'ın 1995 ile 2001 yılları arasında Amerika'da Wisconsin Üniversitesi Nöroloji Bölümünde bilimsel araştırma yaptığı sırada yazdığı mektupları delil olarak Ergenekon iddianamesine koydu. Ümit Sayın, GATA'da çalışan, mason olduğunu iddia ettiği Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay'a gönderdiği mektupta başarılarından dolayı tebrik etti. Sayın, Ergenekon sanığı Adnan Akfırat'la Messenger yazışmasında GATA'da çok masonun olduğunu ileri sürmüştü.

BİZANS ENTRİKALARI

Soruşturmayı yürüten savcılar, 339. delil klasörünün 443'üncü sayfasındaki mektubu Masonların TSK'ya sızmasına delil olarak kabul değerlendirdi. Belgenin başına not düşen savcılık, şu ifadelere yer verdi: "Aşağıdaki masonik içerikli mektup, Ümit Sayın tarafından GATA'dana Tayfun Uzbay'a yazılmıştır ve masonların ordumuza nasıl sızdıkların göstermektedir." Mektubunda Türk akademisini tembelliğin ve verimsizliğin hakim olduğu ve Bizans entrikalarına benzeten Sayın, ileri sürdüğü gibi bir ortamda Uzbay'ın GATA'da başarılı çalışmalara imza atmasını takdire şayan buldu.

KOYUNCUOĞLU'NA KIYAK

Uzbay'a İstanbul'un bilim konusundaki ciddiyetinden şüphelendiğine dikkat çeken Sayın, 1195'te İstanbul Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma Merkezi'nin (DETAM) müdürlüğüne Prof. Dr. Hikmet Koyuncuoğlu'nu kendilerinin getirdiğini belirtiyor. Sayın mektubunun sonunda Amerika'da Kemalist, laik ve demokratlar olarak örgütlendikleri bilisini veriyor.

MESSENGER’DAN MASON YAZIŞMASI

Ümit Sayın ile Adnan Akfırat'ın GATA'daki Masonlar üzerine 18.02.2001’de Messenger’dan yaptıkları yazışma şöyle:

(Ümit Sayın) xyz says: Çetin Yetkin ve Işıklı mason, locaları Türkiye'de çok gerekli

Adnan sys: Rumeliler grubu konusunda bilgin var mı?

Xyz sys: İsimler var ama bunları konuşmamak lazım (...)

Xyz says: Ertaç Tinar'ı mahfilde Yalım Erez'le kol kola dernekte gördüm

Xyz says: Yani tüm iş dünyasının kilit noktaları

Adnan says: Ali Şen, Çevik Bir, İzzettin Doğan ekibi için Rumeliler deniyor?

Xyz says: Çevik Bir mason

Adnan says: Hangi locada

Xyz says: Bazılarını ABD'deki locaya kaydediyorlar

Xyz says: Ömer Şarlak, mason, eski GATA komutanı

Xyz says: Tüm basın elimizde ama Kıvrıkoğlu GATA'daki bazı kardeşlerimize zarar verdi

Adnan says: GATA'da tanıdığın var mı senin

Xyz says: Elbette GATA'daki masonların çoğunu biliyorum. Ananı ve babanı gözden çıkaracak kadar davamıza sahip olduğunda iç grubumuza girebiliyorsun, çekirdek grup çok gizlidir. Doğu Bey de çekirdekte, o iyi bilir

Adnan says: Bana bile bugüne kadar hiç belli etmedi.