7 Eylül 2008 Pazar

@ Allah'ın Mütekebbir sıfatı...

Pasifik'te bu kez "kasırga mevsimi" bir başka. Meteoroloji uzmanları bile bu kadar peşpeşe gelen kasırgaları endişeyle izliyor. Önce Fay kasırgası, ardından Gustav, ardından Hanna vurdu. Şimdi de Ike ve Josephine geliyor.

Gustav kasırgası yüzünden 2 milyon Floridalı, kıyı bölgesini terke etmişti. Bundan 4 yıl önce Katrina kasrıgasının vurduğu New Orleans kenti de Gustav yüzünden bir kez daha tahliye edilmişti.

Hanna kasırgası ise en çok Haiti'yi vurdu. Ölü sayısı 137'ye yükseldi. Haiti İçişleri Bakanlığı ile sivil savunma departmanından yapılan açıklamalarda, Hanna kasırgasında can kayıplarının yüzde 80'inin Gonaives kentinde meydana geldiği belirtildi.

Koca kent artık yaşanmaz halde. Kasırganın adeta yuttuğu kentte, suların çekilmesinden sonra da yaşamın mümkün olmayacağı, yeniden yapılanmanın gerekli olacağı belirtiliyor. Üstelik yeni oluşan Ike kasırgasının da yine bu kesimde etkili olması bekleniyor. Ike'ın 4. derecede bir kasırga haline geleceği de tahmin ediliyor.

Allah her an, her yerde ve her olayda büyüklüğünü ve kudretini açıkça gösterir. Birkaç saniye süren bir depremle bir kent haritadan silinebilir. O'nun azabıyla hareket eden yer, gök, rüzgar ve yağmur uğradıkları şehre görülmemiş bir helak getirebilirler. Kuşkusuz Allah Mütekebbirdir. O'nun gücü ve kudreti karşısında, yeryüzünde büyüklenebilecek kimse yoktur; O, önünde secde edilecek tek makamdır.