21 Eylül 2008 Pazar

@ Danimarka'da şeriat mahkemesi...

DANİMARKA’nın Odense şehrinde Türkler ve Ortadoğuluların yoğun yerleşim bölgesi Volssmose’de şeriat mahkemesi kurulduğu öne sürüldü. Information gazetesinin haberine göre, Volssmose’de yaşayan Müslüman asıllı yabancılar mahkemelere verdikleri dava dilekçelerini geri çekmeye başladılar. Gazete haberine göre Müslüman asıllı yabancılarla ilgili davalarda cezaları imamlar belirliyor.

Odense Emniyet Müdürlüğünden polis memuru Torben Agaard, polise başvurarak suç duyurusunda bulunan ve dava açmak isteyen Müslüman yabancıların yüzde 90’ının şikayet dilekçesini birkaç gün sonra geri çektiğini belirterek "Müslümanların işledikleri suçlar veya aralarındaki anlaşmazlıklarla ilgili kararları imamlar veriyor. Bu da Danimarka hukuk sistemi için çok kötü. Çünkü suç işleyen yabancılar Danimarka mahkemelerinde, bizim yasalarımıza göre cezalandırılmamış oluyorlar. Müslümanlar arasında sorunların çözümü için, para, tehdit, şiddet ve değişik cezalar uygulanıyor. Polisin görevini yerine getirmesi ise engellenerek paralel bir toplum yaratılıyor" dedi.

Bölgede imamlık yapan Ortadoğulu Abu Bashar, sorunların büyük bir kısmının imamlar tarafından çözüldüğünü doğrulayarak "Aile içinde eşler arasında, çocuklarla veya komşuyla bir sorun yaşandığı zaman bize başvuruluyor, biz de taraflar arasında sorunu çözüyoruz" dedi.