4 Ekim 2008 Cumartesi

@ İsa Mesih Camii

Ürdün'de dinlerarası diyalog kapsamında bir camiye "İsa Mesih" ismi verildi.

Amman'ın 30 kilometre güneyindeki Madaba'da bulunan camiye bu ismin verilmesi Hristiyan liderlerle dinlerarası diyalog konusunda faal olan Müslüman liderler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Caminin imamı Bilal Hanini, bunun Hazreti İsa'nın Müslümanlar tarafından da peygamber olarak kabul edildiğine dair bir mesaj olacağını ve İslam'ın hoşgörüsünü göstereceğini ifade etti. Hanini ve diğer din adamları Ürdün'de Hristiyanlarla Müslümanların barış içinde birarada yaşadığını dile getirdi. Ürdün, dinlerarası diyalog konusunda önde gelen ülkelerdendir.

Madaba'da nüfusun yüzde 10'u Hristiyan. Keza ülkede Hristiyan nüfus 5,5 milyonluk nüfusun yüzde 5'i. Cami duvarlarına da Kur'anıkerim'de Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'le ilgili methiyeler yazıldı. İsa Mesih Camii Madaba'daki Müslüman El Uteybi ailesi tarafından inşa edildi. Aile, Hristiyanlarla iyi ilişkiler kurulmasına dair yoğun faaliyetleriyle tanınıyor. Mervan El Uteybi, camiye bu ismi vererek İslam'ın hoşgörü dini olduğunu dünyaya göstermek istediklerini ifade etti. Camiye İsa Mesih isminin verilmesi ülkedeki Hristiyan topluluk tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Camiye bu ismin verilmesi Ürdün İslam İşleri Bakanlığı tarafından da onaylandı.