29 Ekim 2008 Çarşamba

@ ''Türkiye ''Anahtar Rol'' oynuyor!''

Moşe Kantor, Türkiye'nin Yahudi, Müslüman ve Hristiyan inançları arasında diyalog ve hoşgörünün yükselmesinde anahtar rol oynadığını söyledi.

Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moşe Kantor, Türkiye'nin Yahudi, Müslüman ve Hristiyan inançları arasında diyalog ve hoşgörünün yükselmesinde anahtar rol oynadığını söyledi.
Türkiye'yi ziyaret eden Kantor, Amerikan Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "ılımlı ve hoşgörülü İslam'ı" temsil ettiğini belirterek, bunun da Türkiye'nin ansemitizm, ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla savaşta aldığı konumdan belli olduğunu kaydetti.

Kantor, Ankara ziyareti sırasında görüştüğü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan, Türkiye'nin Avrupa'daki hoşgörüsüzlüğe karşı yeni kurulan Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşı Konseyi'ne katılmasını talep ettiğini ifade etti.

Kantor, Türkiye'de devletin Yahudi karşıtı bir tutumunun olmadığına inandığını ve Türk hükümetinin Yahudi karşıtlığıyla mücadele konusundaki çabalarını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.