9 Aralık 2008 Salı

09 Aralık - Günlük Gazetelerden Seçme Haberler

VATAN
Sayfa 8 : (Ekonomik kiriz yüzünden batma noktasına gelen ABD’li otomotiv endüstrini kurtarmak için Amerikalılar kiliselere akın etti. Üç büyük otomotiv şirketinin ürettiği arabalar kilisenin içine sokuldu ve yüzlerce Amerikalı Tanrı’ya dua etti)

Sayfa 18 : (Ruşen Çakır) (Bu soru maksatlı, ‘’bağdaşmaz’’cevabı bizleri; Müslümanların demokrasi, temel hak ve özgürlüklere tam olarak sahip olamayacakları, olmak istiyorlarsa dinlerini terk etmeleri gerektiği sonucuna götürecektir. Yaşanan onca sorunun köklerini dini öğretiden ziyade Müslümanlar’ın içinde bulundukları sosyal, ekonomik ve kültürel iklimde ve bireylerin İslamiyeti nasıl yorumladıklarında aramak gerekir.)

Sayfa 16 : (Mine Şenocaklı’nın Doç. Dr Ferhat Kentel ile ropörtajı)( Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu ve şimdi anlıyoruz ki Vecdi Gönül gibi tam da bu yerleşik dilin insanları alındı partiye. Hepsi de bir tür derin devletin tezahürü olabilecek insanlar. Ve şimdi bu unsurlar parti içinde ağırlığını artırıyor. AKP’nin içindeki o derin milliyetçi damarı dışarı çıkarıyor)

CUMHURİYET
Sayfa 4: (Deniz Baykal torunları ile bilrikte bayram namazı kıldı)

Sayfa 11: (Otomotiv sektörü için bir Pazar ayininde kilisede dua edildi.)ORTADOĞU Sayfa 10:(Deniz Baykal’ın birlik beraberlik mesajı ve torunlarıyla namaza gittiği fotoğraf var.)

RADİKAL
Sayfa X: (2008 Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibi Paul Krugman, Amerikan otomotiv sektörünün batacağını iddia etti.)

Sayfa X: Nuray Mert (Modern insan olarak ölümü aklımızdan uzak tutmak için binbir çareye başvuyoruz, daha kötüsü insan canına mal olan savaşların ucunu hakkıyla kurcalamak yerine, ‘savaşa karşıyız’ diye kendimizi avutuyoruz. Oysa ölümü ciddi ciddi düşünsek başka türlü yaşardık, diğer taraftan, savaşların üç beş çılgın veya kötü politikacının eseri olduğu yalanına sığınmasak, kendi sorumluluklarımızın daha fazla farkına varırdık.)


VAKİT
Sayfa 2: (İhsan Karahasanoğlu) Doğan medyasının sadece İslam dinine değil tüm dinlere karşı saygısız olduğu ile ilgili.

Sayfa 16- İlan

YENİ ŞAFAK
Sayfa 1- 5: Allah’ım otomobilimi kurtar, ekonomik kriz yüzünden ABD’deki otomobil çalışanları kliseye dua etmeye gitti.

Sayfa 3- Farklılıklarımız birlikte yaşamaya engel değil- Baykal torunlarıyla bayram namazına gitti.

AKŞAM
Sayfa 5: (Serdar Turgut) (Serdar Trugut yazısında yüzlerce maymunu yüzlerce daktilo olan bir odaya koyup Shakespear yazmasını bekleyemezsiniz diyor – HY evrim kitaplarında kullanılan örnek)

Sayfa 6: ABD otomotiv sektörü ümidi kesti, çareyi dua etmekte buldu

Sayfa 12: (Deniz Baykal torunlarını bayram namazına götürdü)

STAR
Sayfa 1-7: (Erdoğan “Vergide artış olmayacak, hele gıdada vergi artışı kitabımda yok, KDV’de de öyle” diye konuştu)

Sayfa 8: (2009’da dünyanın ekonomileri küçülecek. En büyük daralma İzlanda’da olacak)

Sayfa 10: (Mahir Kaynak)(Obama kendi gücüyle bu makama gelmemiştir. Birileri ne yapılacağı bir masa etrafında toplanıp tartışmış, düşünceleri değerlendirmiş ve uygun profile karar verip Obama’nın seçilmesini sağlayacak adımları atmıştır. )

Sayfa 12: Farklılıklarımız bize engel olmasın(Baykal yine torunlarıyla camiye gitti.)