18 Aralık 2008 Perşembe

@ 15 bin 'Mason'umuz varmış!

Sürekli kapalı, karanlık, meçhul kalmayı seven masonlar nedendir bilinmez sayılarını itiraf etme yoluna gittiler. Masonların dergisi Tesviye, Türkiye'de “15 bin kardeşlerinin” olduğunu, bundan böyle derginin masonların tamamına ulaşmasını amaçladıklarını yazdı.

Birkaç yıldır basına “mabetlerini” gezdirmek, üyelerinin bazıların tanıştırmak gibi “halka ilişkiler” faaliyetine girişen masonlar, şimdi de yayın atağına geçtiler. Daha önce kapalı devre yayınlanarak, sadece üst düzey loca mensuplarına gönderilen Tesviye dergisinin tirajını arttırma kararı alan mason yöneticiler, bundan böyle dergiyi bütün masonların yanı sıra ekonomi, siyaset ve bürokrasideki önemli kişilere de yollayacaklar.

Uzun yıllardır Meclis Kütüphanesi'ne Tesviye dergisini göndermeyen masonlar son sayılarında ise bu uygulamadan vazgeçtiler. Meclis'in dergi bölümünde artık Tesviye dergisi bulunabiliyor. Derginin son sayısında ise Tesviye'nin daha etkin hale gelmesi için masonlara yönelik bir çağrıya yer verilerek, masonların abone sayılarını arttırmaları, masonik şirketlerin de dergiye reklam vermesi istendi..

“Bizden Söylemesi” başlıklı duyuruda, “Bu dergi hepimizin dergisi olmalı” denilerek, şu değerlendirmelere yer verildi: “Tesviye dergimiz, ‘kendi aramızda haberleştiğimiz' bir dergi olmanın yanı sıra artık dış aleme de açılan bir penceremizdir. Yalnız kardeşlerimize değil, ailelerine de, obediyans sekreterlikleri ve dostluk kefillerimizle devlet ve özel sektör kuruluşlarındaki üst düzey kişilere ulaşabiliyoruz. Dergimizin yaklaşık 15 bin kardeşimize Mimar Sinan dergimizle birlikte ulaşması için bize yardımcı olarak sahip çıkınız. Dergimize masonik araştırmalar, yazılar gönderiniz. Reklamlarınızla bize destek veriniz.”