4 Ocak 2009 Pazar

@ Yahudiler ''siyonist katliam'' ı kınadılar!

İsrail işgal güçlerinin Gazze’de işledikleri “Siyonist Katliam”dan beri olduklarını açıklayan Ortodoks Yahudi hareketi Naturei Karta, Filistin’in batısında işlenen toplu katliamı kınadıklarını belirtti. Naturei Karta hareketi İbranice yayımladığı bildiride, Siyonist rejimin işlediği katliamların ve şiddetin gerçek Yahudilerle hiçbir bağlantısının olmadığı bildirdi.

Yüzlerce üyesi bulunan ve Kudüs’ü kendilerine merkez edinen hareket, Siyonist rejimin Filistin saflarını bölmeye çalıştığını, demokratik yollarla seçilen liderlerine komplolar kurduğunu ve uluslararası hukuku göz ardı ettiğini açıkladı.

Örgüt tarafından yayımlanan bildiride, “100 yıldır Siyonist hareket eliyle sivillerin vahşice katledilmeleri, uluslararası hukuk ve yaygın olan örfün zıddına Filistin vatandaşlarının sürekli insan hakları ihlallerine tabi tutulmaları, bütün dünya halklarına barış, saygı ve kardeşliği öğütleyen hakiki Yahudilikten çok uzaktır” denildi.

Bildirinin devamında Siyonizmin tamamen uluslararası işgalci teröristlerden oluştuğunu ve İsrail’in tamamen Siyonizmin siyasetine hizmet ettiği kaydedildi. Siyonizmin, hakiki Yahudileri hiçbir şekilde temsil etmediğini açıklayan Naturei Karta hareketi, Siyonizmin bu topraklarda bir karış dahi haklarının olmadığını ve derhal işgal ettikleri Filistin topraklarından geri çekilmelerini istedi.

Neturei Karta, Aramice Şehrin muhafızları anlamına gelen bir tamlama olup; siyonizm karşıtı bir Ortodoks Yahudi cemaatidir. Mesih gelmeden kurulmuş olan İsrail Devleti'nin geçerli bir devlet olamayacağını savunurlar. Yahudi soykırımının da siyonistler tarafından İsrail Devleti'nin kurulması maksadıyla kullanıldığını iddia etmektedirler. Tevrat'a inanmakla beraber Siyonizme inanmamaktadırlar. Siyonizmin Musevi dinine ters olduğu ve İsrail'in bir an önce Filistin'i işgal etmeyi bırakması gerektiği şeklindeki görüşlerini kutsal kitap Talmud'dan ayetleri kanıt göstererek desteklemeye çalışmaktadırlar. Örgütün kurucusu ise Moşe Hirsch'tir.