27 Şubat 2009 Cuma

@ Şer lobilerinde panik

Türkiye Gazetesi köşeyazarı Hasan Mesut Hazar'ın bugünkü makalesini aşağıda okuyabilirsiniz:

Yeni yılla beraber, ABD’deki Türkiye karşıtı lobilerin panikatakları başladı. Propaganda makinesinin dişlileri aracılığı ile “Türkiye Batı’dan uzaklaşıyor” ekseninde bir imaj karalaması yapılmaya çalışılıyor. Bilinen kişi ve kalemler, kendi amaçları doğrultusunda, tek kaynaktan beslenen haber, değerlendirme ve yorumlarla, Türk-Amerikan ilişkilerine çomak sokmak istiyor.
AK Parti iktidarına kadar, zayıf hükümetler günlerinde ve demokrasisine müdahalelerin çok “normal ve gerekli” sayıldığı dönemlerde, Türkiye’yi hep “kuzu gibi söz dinleyen müttefik” gözüyle görenler, şimdilerde çok rahatsız. Türk-Amerikan ilişkilerini sözde soykırım yasa tasarıları, ıskartaya çıkmış 3-5 fırkateyn teslimi, Kıbrıs aldatmacası ve NATO çerçevesinde kısıtlı askerî münasebetlerle oyalayanlar, Türkiye’ye hep çifte standart uygulayanlar şimdi ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
Türkiye’nin dış politikasındaki canlanma, bölgesel ve küresel konulara çok daha dinamik yaklaşır olması, uluslararası arenada giderek etkili bir güç haline gelmesi, dış dünyada itibarının artması, ABD’deki şer lobilerini felaket korkutmuş vaziyette. Ermeniler sözde soykırım masallarından umudu kesmiş görünüyor. Bugüne kadar soykırım tasarılarına karşı çıkıyoruz desteğini Türkiye’ye nazlana nazlana vermeyi lütuf sanan ABD’deki Yahudi lobisi de, işlerin artık eskisi gibi yürümeyeceğinin farkında.
Zaten, büyük umut bağladıkları Başkan Obama da Türkiye’nin önemini ve vazgeçilmezliğini “erken idrak etmiş” durumda. Obama’nın Orta Doğu, Irak, İran, Afganistan ve güvenlik gibi en baş ajandasının bütün çözüm parametrelerinde Türkiye, hem ikame edilemez bir ağırlığa, hem de yönlendirici bir konuma sahip. ABD yönetimleri artık Türkiye’nin sözünü daha fazla dinlemek gerektiğini çok iyi anladılar.
Nitekim Obama yönetiminin özel temsilcileri peş peşe Ankara’da istişarelerde bulunuyorlar. Geçen haftaki yazımızda da belirtmiştik. Başkan Obama’nın kendisinin ya da Dışişleri Bakanı Bayan Clinton’ın en kısa sürede Ankara’yı ziyaret etmesinin, stratejik iş birliğinin ivmesini artıracağını, Türk-Amerikan ilişkilerine ipotek koyma arzulularının propagandalarını boşa çıkaracağını vurgulamıştık.
Bayan Clinton haftaya Türkiye’ye geliyor. 7 Martta Ankara’da başlayacağı resmî temasların, hem zamanlaması hem de getireceği olumlu sonuçları itibariyle fevkalade yararlı bir ziyaret olacağını şimdiden belirtmek istiyoruz. Şer lobileri hiç heveslenmesinler. Stratejik ortaklık temelinde vizyonu, kapsamı, konuları ve iş birliği alanları net olarak belirlenmiş Türk-Amerikan ilişkilerine çomak sokmaya güçleri yetmeyecek!