23 Temmuz 2009 Perşembe

@ Endonezya'dan Hilafet çağrısı...

Hizb-ut Tahrir cemaatinin Endonezya’nın başkenti Cakarta'da düzenlediği Uluslararası Ulema Konferansı’nda konuşan binlerce ulema hilafet çağrısı yaptı.

Hizbu't Tahrir hareketinin Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlendiği Hilafet konferansına binlerce alim ve düşünür katıldı. "Uluslararası Ulema Konferansı" adıyla düzenlenen toplantıda katılımcılar, İslami Hilafet Devleti'nin yeniden kurulması için desteklerini bildirdi.

Cakarta'da toplanan onbin katılımcı arasında Endonezya, Malezya, Lübnan, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Türkiye, Filistin ve Cezayir'den İslam bilginleri de vardı. Türkiye'den toplantıya 8 kişinin katıldığı belirtildi.

Ulema tarafından imzalanan sonuç bildirgesinde İslam'ın ve Müslümanların izzetini ve şerefini tekrar ayağa kaldıracak, sorunlarını en doğru şekilde çözecek ve İslam'ın kutsiyetini tüm dünyaya yayacak tek yolun Hilafet Devleti'ni kurmaktan geçtiği bildirildi.

Katılımcılar ayrıca peygamberlerin takipçileri olarak Hilafet'in yeniden tesisi için çalışmanın ve insanları korumanın, onlara rehber olmanın kendilerinin bir görevi olduğunu da ifade etti.

Konferansta ayrıca Hizb-ut Tahrir lideri Şeyh Ata Ebu Reşta da bir konuşma yaptı.