20 Mart 2008 Perşembe

@ Dünya hayatının gerçeği..

Fransa, 52 yaşındaki emekli öğretmen Chantal Sebire ölü bulundu. Çok nadir görülen ENB isimli hastalığa yakalanan Sebire, daha önce cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüşerek ötanazi yapmasına izin verilmesini istemişti ma bu isteği, Fransa kanunlarınca uygun görülmemişti. "Bir hayvan bile benim yaşadıklarımı yaşamamalı" diye konuşan Chantal, 2000 yılında hastalık sebebiyle tat ve koku alma duyusunu kaybetmiş. Tümör daha sonra yüzüne yayılarak gözlerine kadar ulaşmış, geçtiğimiz ekim ayında da görme yetisini kaybetmişti. "esthesioneuroblastoma" ENB hastalığına geçtiğimiz 20 sene içinde, dünya çapında sadece 200 kişide rastlanmış.

İnsanın acizliğine ait her detayı Allah özel olarak var etmiştir. Nisa Suresi'nin 28. ayetinde "...İnsan zayıf olarak yaratıl mıştır" hükmüyle bu gerçeğe dikkat çekilir. İnsan zayıf olarak yaratılmıştır ki, bir kul olarak Yaratıcımız olan Allah'a karşı olan acizliğini anlayabilsin ve dünyanın geçici bir mekan olduğunu fark edebilsin.

İnsan ne zaman nerede doğacağını, hangi vakitte, ne şekilde öleceğini belirleyemez. Dahası, yaşadığı hayattan ne kadar memnun olursa olsun, o hayatı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecek unsurlar üzerinde hiçbir kontrol mekanizmasına sahip değildir

Sayın Harun Yahya'nın ''Dünya Hayatının Gerçeği'' isimli eserini www.harunyahya.org sitesinden ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz.