29 Mart 2008 Cumartesi

@ DTP'den Said Nursi hamlesi...

Önce mitinglerinde elinde Kur'an imam çıkartan DTP, Öcalan'ın "Urfa'ya ilahiyat" isteğinden sonra iyice dine sarıldı. Şimdi de Said Nursi hamlesi yapıyorlar.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM'ye verdiği soru önergesi ile, Said-i Nursi'nin mezarının yerinin açıklanmasını ve itibarının da iade edilmesini isteyecek.

Ak Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'daki yükselişinden çekinen DTP gözünü muhafazakar oylara dikti. DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM Başkanlığı'na bugün bir soru önergesi vererek, Said-i Nursi'nin mezarını meclis gündemine taşıyacak.

DTP'li Yıldız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle vereceği soru önergesinde, Nursi'nin mezarını bilmenin herkesin hakkı olduğu belirterek, mezar yerinin açıklanmasını isteyecek. Yıldız sadece Said-i Nursi'nin yargıda aklandığını belirterek, iade-i itibar verilmesini de istedi. Said-i Nursi'nin 1960 yılında Şanlıurfa'da vefat ettiğini ve oraya defnedildiğini hatırlatan Yıldız, 1960 askeri yönetiminde mezarının buradan alınıp bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

İmralı'dan terör örgütüne talimat veren Abdullah Öcalan'ın Şanlıurfa'ya bir ilahiyat fakültesi kurulmasını istediği öğrenildi. Öcalan'ın gerekçe olarak 'Din doğru öğretilmeli' dediği belirtildi.