23 Mart 2008 Pazar

@ Peygamberimiz (SAV) Moskova'da anıldı...

Dünyada, bundan 15-20 yıl önce, olması hayal bile edilemeyen olaylar oluyor...Hazreti Muhammed'in doğumu münasebeti ile Moskova'da Mevlüd ve anma töreni düzenlendi.

Rusya Müftüler Konseyi ve Nadejda (Umut) Vakfı işbirliği ile düzenlenen organizasyona Hz. Muhammed'in sevgi ve barış çağrısına cevap veren Rus, Türk, Tatar, Kazak, Kırgız, Dağıstan, Çeçen, Azeri, İnguşet, Tacik ve Türkmen onlarca milletten insan katıldı. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'dan parlamenterler, büyükelçiler ve akademisyenlerin yer aldığı geceye Duma Din İşleri Komitesi, Moskova Belediyesi Dini Organizeler Birliği, Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova İslam Üniversitesi ve Tatar Kültür Merkezi destek verdi.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Sovyetler'in dağılmasının ardından oluşan Rusya Federasyonu'nda Müslümanlar'a karşı çok toleranslı ve saygılı davranıldığını kaydederek, "Sovyet döneminde böyle büyük salonlarda toplanıp Efendimizi anacağımızı hayal bile edemezdik. Onu bırakın salavat okunmaz, Efendimiz hakkında konuşma bile yapılmazdı." dedi.