19 Aralık 2008 Cuma

@ Allah sevgisi kanserden koruyor...

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Kanser Hastanesi Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, dünyada 2020 yılında 25 milyon insanın kansere yakalanacağının tahmin edildiğini hatırlatan Topuz, ‘’Hemen kanser olmayı beklemeyin. Kanser olmamak için bugünden tedbir alın’’ dedi.

Topuz, kanserden koruyan ve kanser tedavisinde hastalara destek olan tamamlayıcı tıbbın ‘’ruhsal ve bedensel yaklaşımlar’’ ile ‘’bitkiler’’ şeklinde ikiye ayrılabileceğini ifade ederek, tamamlayıcı tıp hakkında şu bilgileri verdi:

‘’- Dünyada bilinçli kişiler tarafından uygulanan hipnozun kanser ağrılarını azalttığı kabul edilmiştir.

- Bir yerde namaz da Hıristiyanların, Musevilerin ibadeti de meditasyondur. Yani doğrudan doğruya Yaratana odaklanarak iyi şeyler dilemek, güzel düşünmek...

- Kemoterapi ve ilâç tedavisi olan hastalarda önerilmeyen akupunktur, ehil kişiler tarafından uygulanınca bulantı ve kusmayı engelleyebiliyor, kronik ağları yüzde 36’ya kadar azaltabiliyor, kemoterapi sonrası el ve ayak uyuşukluğunu gideriyor.

- Masaj bilinçli kişiler tarafından yapılırsa hastayı rahatlatıyor.

- Acılı arabesk değil, huzur veren müzikler, Mozart, Haydn, Schubert, Beethoven, Brahms dinleyin. Kaos oluşturan gürültülü müzikler dinletilen farelerin kanser olduğu görüldü.

- Son 10 senede yapılan araştırmalar, ailesinden birini, yakınını kaybedenlerde kanserin daha hızlı çıktığını gösterdi. Stresin kanser üzerindeki olumsuz etkisi ispat edildi. Mutlu olun, devamlı gülmeye çalışın. 3-4 bin yıl önce Mezopotamya’da çaresiz hastalığa yakalanan insanlar güldürülmeye çalışılırmış. Eskiler ‘Bir kahkaha bir kilogram pirzolaya bedel’ der. İnsan neşeli ve mutlu olduğu zaman vücudu potansiyel zararlı maddelere karşı koruyan immun sistemi güçleniyor. Günde 5-6 kez içten kahkaha atın.

- Sevgi-inanç tedavisi önemli. İster Müslüman, ister Hıristiyan, ister Musevi ol, seni Yaratana inan. Seni Yaratana inandığında ve güvendiğinde, sana destek olacağına inan. Güveneceğiniz bir doktor seçin. Aile sevgisi de çok önemli. Hastayı, ailesi, arkadaşları, komşuları, dostları hayata bağlar.

- Spor yapın. Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski var. Bu sebeple her gün yarım saat yürüyün, aletsiz jimnastik yapın ya da yüzün. Vücudunuzdaki yağı yakmaya bakın aynı zamanda spor yapınca insan stresten uzak kalır.’’