4 Aralık 2008 Perşembe

04 Aralık - Günlük Gazetelerden Seçme Haberler

BUGÜN sayfa 10_(Ahmet Taşgetiren)(Baykal’ın grup toplantısında tek parti uygulamasını kötü örnek olarak sunmasını, CHP’yi zihinden yeniden yapılanmaya davet etmesi olarak yorumlamış.)

STAR Sayfa1-15: (Mehmet Altan)(Baykal şunları söylüyor: ‘Tek parti zihniyeti oydu. ‘Kıyafetini düzelt öyle gel’ diyorlardı. Biz siyasî partiyiz. Bir kıyafet tüzüğü, nizamnamesi mi ilan edeceğiz? İnsanları kılık kıyafetine göre yeniden tasnif mi edeceğiz? Bu tek parti zihniyetini, 2009’a girerken insancıl bir parti olarak biz mi uygulayacağız? Herkes her meydana gider, her bulvarda yürür, her istediği partiye girer.’)

Sayfa 1-13: Reddi Miras(Baykal,”Tek parti zihniyetini biz mi uygulayacağız?” dedi, bu tavrı partide reddi miras olarak yorumlandı)

ORTADOĞU Sayfa 1: Ürküten gerçek: Uyuşturucu madde kullanım yaşı 10’a düştü
Sayfa 6: Yüzüncü yılında meşrutiyet (Seyfi Şahin) (İttihat Terakki’nin masonluk yoluyla kurulduğunu ve Meşrutiyetten sonra Osmanlı’nın parçalandığını söylemiş.)

TERCUMAN Sayfa 9 – Sakın adımı anmayın! Mehmet Ağar Susurluk ve Ergenekon Bağlantısı adlı programa katılanlara ihtarname göndermiş sakın benden bahsetmeyin dava açarım demiş.

YENİASYA Sayfa 1.: Çözüm sıfır faiz_(Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının “ticaret ve faiz” konulu toplantısında konuşan Kamu Bankaları Eski Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, “Ekonominin düze çıktığı an faizin sıfır olduğu andır. Fakat kapitalist sistemde bunu kimse söylemiyor” dedi. )

Sayfa.1: Fosiller evrimi çürütüyor_(Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı Onur Yılmaz, ‘’Evrim teorisinde balığın kurbağaya dönüştüğü iddia ediliyor. Balığın da kurbanın da fosili var ama aradaki o geçiş türlerinin fosilleri yok’’ dedi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde Paleontoloji Derneği’nce fosil sergisi açıldı. Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı biyolog Onur Yılmaz, ‘’fosil ve fosillerin evrim teorisini çürüttüğü’’ konusunda sunum yaptı. ....)

Sayfa 6 .:Mustafa Gökmen_(Röportaj)_( PKK, ABD VE İSRAİL’İN GİZLİ ORDUSU)_( Bugün bu sorunu oluşturan kavmiyetçi Türk milliyetçileri yani seküler Türk milliyetçileriyle din dışı ırkçılığı öne çıkaran Kürt milliyetçileridir. Türk milliyetçileri devletin önemli kademelerinde temsil edildikleri için devlet politikası bunların düşüncelerine göre şekillenmiş, karşı taraftan da kavmiyetçi Kürt milliyetçileri örgütlenerek bunlar da din dışı devlete karşı çıkmışlar. Kavmiyetçi Kürt milliyetçileri, Zerdüştlüğü Kürtlerin dini olarak kabul ederler. Zerdüştlüğün bir anlamı şeytana tapmaktır. Netice olarak bu dini kendi millî dinleri olarak kabul ediyorlar. Ama bunlar örgütlenebildikleri için toplum üzerinde baskı oluşturabiliyorlar.)

Sayfa 3 : Mekke’de Türkler için dostluk gecesi_(etkinliğe çok sayıda hacı adayı ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri katıldı. Gecede konuşan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı Türk hacı adayları için gösterilen dostluktan gurur duyduklarını söyledi.)
Sayfa 10: Maaşlar artsın KDV insin_(Piyasalardaki durgunluğun sonlanması ve hareketliliğin sağlanması için bazı önerilerde bulunan Öztürk, piyasaların canlandırılması için İngiltere’de olduğu gibi emekli maaşları ile çocuk paralarına zam yapılması ve KDV oranlarında indirime gidilmesi gerektiği görüşünü savundu)

MİLLİYET
Sayfa 8: Düşük gelir pahasına KDV’yi indirmeli_(TÜSİAD’ın ardından İSO da hükümetten vergi indirimi istedi. İSO Başkanı Tanıl Küçük, “Gelirin azalması pahasına KDV indirimi yapılmalı” dedi.)

Sayfa 14: Ahmedinecad, halka Türkçe seslendi._( Yurt içi gezisi çerçevesinde dün gittiği Doğu Azerbaycan eyaletinin Tebriz kentinde stadyumda toplanan on binlerce kişiye zaman zaman Türkçe seslenen Ahmedinecad, “işgallere, çatışmalara ve savaşlara” değindi, zorbalık, tehdit ve savaşın hiç kimseye yarar getirmediğini söyledi.)

Sayfa 14: Le Figaro Türkiye Rusya’ya Yakınlaşıyor_(Le Figaro yazarı Thierry Porttes, son zamanlarda Türkiye’nin yakın coğrafyasında ve özellikle eskiden Osmanlı İmparatorluğu içinde kalan bölgelerde son derece aktif bir diplomasi yürüttüğünü, buna paralel olarak da Rusya’nın eski nüfus alanlarına hükmetmesine sıcak bakmaya hazır olduğunu vurguladı.)

Sayfa 19: Alevi örgütlerini kızdıracak sözler_(Kendisini protesto eden Alevi örgütlerini eleştiren AKP’nin Alevi milletvekili Reha Çamuroğlu, ‘Marksizmin Alevilikle, Bektaşilikle ne alakası var? Marksizmde dinin yeri yok. Ya Marksist olursun ya Alevi’ diye konuştu.)

YENİMESAJ Sayfa 1-4: Amerika “sıfır faiz”i tartışıyor.

AKŞAM Sayfa 1: _(Avrupa’nın en çok satan gazetesi Alman Bild, AKŞAM gibi halkın derdini manşete taşıdı. Hükümeti topa tutan gazete “İndirin artık şu vergileri” dedi)

Sayfa 1: (CHP Lideri Deniz Baykal: Piyasadaki durgunluk iki yönlü tedbiri gerektiriyor. Birincisi, üretim yapan kuruluşların üzerindeki finans ve artan maliyet yükünün azaltılması gerekiyor. İkincisi, piyasanın ve dolayısıyla tüketimin canlanması için insanların alım gücünün artırılması, yükseltilmesi lazım.)

Sayfa 7: (Diğer partilerin başkalarının da vergi indirimine gidilmesinden yana oldukları belirtilmiş.)

Sayfa 15:(CHP Çorum’a da bir ilahiyatçı aday buldu! Çorum İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı ve Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Sezikli, Çorum’dan CHP belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.)

Sayfa 15: (Düzen getirmek istesen, ‘Vay cemevine baskı’ derler. Alevilik’le Bektaşilik aynı şey değil. Bir dede ilan ettiler... Londra’ya her gidişinde Marks’ın mezarını ziyaret ediyor. Ben de bir zamanlar Marksist’tim. Bir insan ya Marksist olur ya Alevi. Çünkü Marksizm’de dinin yeri yoktur.”)

RADİKAL Sayfa 8: (deniz baykalın doğru yolda olduğunu ve en önemli olan konunun da Deniz Baykalın bu tuttuğu yolun sonucunda toplumdaki din ve lâiklik eksenli huzursuzlukların ortadan kalkabileceği konusunu ele almış.)

CUMHURİYET
Sayfa 10: (Gıda üretimi için yoksul ülkelerden tarım alanı kiralayan zengin ülkelerin sayısı gittikçe artıyor)

Sayfa 12: (Rusyada sözde geç taş devrinden kalma heykeller bulunmuş)

Sayfa 15: (Sadık Çelik) (M.Ö 4300 yıllarına ait ekmek fırınları ve değirmenlere rastlanmış)

TÜRKİYE Kapak / Sa 4: (Fransız Hükümeti: mecliste kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısının senatoda görüşülmeyeceğini açıkladı.)

MİLLİ GAZETE Sayfa 3: (Mehmet Şevket Eygi) (Müslümanlara kardeşlik mesajı vermiş)

ZAMAN Sayfa 5: Adil Serdar Saçan’ın yardımcısı işkenceden iki kez mahkum olmuş