2 Şubat 2009 Pazartesi

@ İngilizler Darwin'e inanmıyor!

İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngilizlerin sadece yüzde 25'inin Charles Darwin'in evrim teorisine inandıklarını ortaya çıkardı.

Araştırma, The Rescuing Darwin (Darwin'i Kurtarma) kurumu tarafından 2 bin 60 kişide yapıldı. Ünlü İngiliz bilim adamı Charles Darwin'in 200.'cü doğum yıl dönümüne denk getirilen araştırmaya göre, yüzde 10'luk bir kesim dünyanın 10 bin yıl önce yaratıldığına inanıyor.

The Rescuing Darwin, halkın yüzde 25'lik kesiminin bu teoriyi "kesinlikle doğru" bulduğunu, yüzde 20'lik bir kısmının ise "doğru olabilir" diye düşündüğünü, ancak yarısından çoğunun da teoriye inanmadığını duyurdu.

Darwin'in 200.doğum yıl dönümü dolayısıyla İngiltere ve Avrupa'da çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenecek. Almanya'nın Dortmund kentinde yapılacak bir seminerde ise ilk kez farklı görüşlerde bilim adamları bir araya gelecek ve evrim teorisini tartışacak.

Bu yıl içinde çıkacak olan 'Darwin'in Kutsal Gayesi' isimli kitapta, Darwin'i teorisini geliştirmeye yöneltenin köleciliğine ve ırkçılığa karşı duyduğu nefret olduğu ileri sürülmüştü.