5 Şubat 2009 Perşembe

@ Türkiye, artık rüzgâra rota veren ülke!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında yeni dönemin işaretlerini verdi. Başbakan, Türkiye'nin artık akıntıya kapılan ve rüzgara göre yol alan bir ülke olmadığını, aksine rüzgara rota çizen, gerektiğinde fırtınalar estiren bir ülke haline geldiğini söyledi.

Erdoğan, "Türkiye, gündemin arkasına takılıp kalan bir ülke değil gündem belirleyen bir ülkedir. 'Başkaları ne der' diye düşünen değil, 'Türkiye ne der' sorusunu tüm dünyanın zihninde var eden bir ülkedir. Bizim Çanakkale'den aldığımız, Kurtuluş Savaşı'ndan edindiğimiz ruh budur." dedi.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Ankara adayları için yapılan tanıtım törenine katıldı. Erdoğan, 'Dünya mazlumlarının gür sesi', 'İşte dünya lideri' sloganlarıyla kürsüye davet edildi. Konuşmasının başında Davos çıkışının ardından yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını artık bütün dünyanın bilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, Davos'ta ortaya koyduğu tavrı eleştirenlere, "Zaman zaman birileri çıkar sağda solda, yazılı görsel medyada birilerinin Türk'ün ve Türkiye'nin dışında avukatlığına soyunabilir. Ama biz diyoruz ki; işte hizmet işte millet." göndermesinde bulundu.