25 Eylül 2008 Perşembe

@ Darwincilerin mahalle baskısı istifa ettirdi

Türkiye'de başta başörtülü kadınlara uygulanan yasak ve dindarlara karşı getirilen bazı kamu yasaklarını tanımlayan mahalle baskısının bir benzeri İngiltere'de yaşandı.

İngiltere Kraliyet Bilim Akademisi Direktörü Michael Reiss, Yaratılış öğretisinin okullarda yanlış bir kavram olarak değil de, bir dünya görüşü olarak öğretilmesi gerektiğini söylediği için, Darwinci bilim adamlarının hışmına uğradı ve istifa etmek zorunda kaldı.

YARATILIŞ DA ÖĞRETİLSİN DEMİŞTİ
Aynı zamanda bir biyolog olan Reiss, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Darwinci tezi savunanları kızdırmış ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Reiss'i eleştiri oklarının hedefine koyan ise Darwinci mahalledeki dogmatik düşünce oldu. Reiss, Yaratılış öğretisinin okullarda bir dünya görüşü olarak öğretilmesi gerektiğini, öğretmenlerin bu öğretiyi yanlış olarak tanıtmamaları gerektiğini söylemişti.

DARWINCİLER SALDIRIYA GEÇTİ
Reiss'in bu açıklamalarının ardından başta Darwinci Nobel ödülü sahibi Richard Roberts ve diğer bazı Darwinci bilim adamları, Reiss'in istifa etmesi için çağrıda bulundu.

İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI
Reiss'in istifa etmesi için Kraliyet Bilim Akademisi'ne baskı yapan Darwinci bilim adamları hedeflerine ulaştı ve Reiss istifa etti. Kraliyet Bilim Akademisi ise, yaptığı açıklamada, Reiss'in görüşlerini paylaşmadığını duyurdu.

KRALİYET BİLİM AKADEMİSİ KENDİSİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ
Reiss'in Yaratılış öğretisiyle ilgili olarak söylediklerini destekleyenler de oldu. Imperial College Üniversitesi'nden Lord Winston, Kraliyet Bilim Akademisi'nin Reiss'e yönelik tavrıyla kendisini küçülttüğünü, oysa Akademi'nin Reiss'e destek vermesi gerektiğini söyledi.