14 Temmuz 2008 Pazartesi

@ Adnan Oktar, Darwincileri telaşlandırıyor...

Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar binlerce üniversiteye gönderilen Adnan Oktar’ın evrimi çürüten eserleri, Avrupalı Darwincileri telaşlandırıyor. Amerika ve Avrupa’da Adnan Hoca’nın ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabı şimdi Avrupa’da birçok okulun müfredatında yer alırken, Darwin’in ‘Güçlüysen ayakta kalırsın. Senin atan maymun’ tezini savunan ‘bilim’ adamı, Adnan Hoca’ya karşı mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Danimarka’da Darwinci tezi savunan Aarhus Üniversitesi Öğretim Üyesi Peter Kjaergaard, Adnan Oktar’ın Avrupa’da büyük bir kampanya başlattığını ve yakında Avrupa’da Darwin’in tezinin okullarda kaldırılabileceği uyarısında bulundu. Kjaergaard, Avrupa’daki dinsizler uyurken, çok organize olmuş yaratılışçıların Avrupa’da büyük bir çalışma içerisine girdiğini belirtti.

The New Humanist dergisinde kaleme aldığı makalesinde, Adnan Oktar’ın çalışmaları nedeniyle Avrupa’da yaratılış tezinin giderek güç kazandığına değinen Kjegaard, Polonya’da Eğitim Bakanı Yardımcısı’nın “Evrim teorisi bir yalan ve bir hata. Biz bunu ortak bir doğru olarak yasallaştırmışız” sözlerine de dikkat çekti.

Harun Yahya mahlasıyla yazan Adnan Oktar’ın kuşe kağıda basılı ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabının Avrupa’da birçok üniversite ve ilköğretim okullarına gönderildiğini yazan Kjegaard, Avrupa’da yaratılışı savunanların Adnan Oktar’dan etkilendiğini yazdı. Oktar’ın Darwincilerin yakından tanıdığı bir isim olduğunu yazan Kjegaard, Oktar’ın 20. yüzyıldaki tüm felaketlerin (Faşizm, Komünizm, Terörizm, 11 Eylül Saldırıları) sorumlusunun Darwin olduğunu söylediğini yazan Kjegaard, Oktar ve ekibinin çok organizeli bir şekilde çalıştığını ve bu yüzden bu durumu çok ciddiye almak gerektiğini ifade etti.