31 Temmuz 2008 Perşembe

@ Türkleri değil Osmanlıları SOYKIRIMCI ilan edeceklermiş!!!

ABD Yönetimi, 1915’te yaşanan Ermeni olaylarına bakışında son bir yıldır sergilediği "değişim"de yeni bir adım daha attı.

Hürriyet gazetesinden Kasım CİNDEMİR'in haberi:

Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin, Erivan’a Büyükelçi adayı olarak gösterilen Marie Yovanovitch’e onay vermesi, Dışişleri Bakanlığı’nın komiteye yolladığı bir mektubun ardından geldi.

Bakanlık, 1915 olaylarının sorumlusu olarak doğrudan Osmanlı yetklilerini gösterdi.

Mektup, Bakan Yardımcısı Vekili Matthew Reynolds tarafından Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Joseph Biden’e gönderildi.

Biden, Türk ve Ermeni arşivcilerin ABD’ye davet edilmesinin düşünüldüğü bir programla ilgili bir soru sormuştu.

Reynolds, bu programın profesyonel eğitim amacıyla düşünüldüğünü, arşivcilere dökümanların korunması konusunda yardımcı olmayı, Osmanlı’nın 1915’te Ermeniler’e yönelik kitle katliamları ile tehcir belgelerinin gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını belirtti.

Matthew Reynolds, "Amaç, bu dehşet verici eylemleri Osmanlılar mı yaptı mı diye bir tartışma başlatmak değil. Amaç, yaşanan olayların gerçekliğini destekleyen dökümanları korumaktır" dedi.

Reynolds, Yovanovitch’in Senatör Robert Menendez’in bir sorusuna verdiği yanıt ile ilgili olarak da şöyle dedi:

"Amerikan Yönetimi, Osmanlı İmparatorluğu’nun 1.5 milyonu aşkın Ermeni’ye yönelik kitle katliamlarını, etnik temizliğini ve zorla tehcirini tanımaktadır. Biz, gerçekten, Osmanlı yetkililerini bu suçların sorumlusu olarak görüyoruz."