19 Haziran 2008 Perşembe

@ Mason Demirel!

Tarihin en karanlık örgütlenmelerinden biri olarak kabul edilen Masonlar, internetten videolu tanıtım atağına geçti. İlk kez bir mason üstadı, internet üzerinden video konferans yöntemiyle masonluğu anlattı.Yüzyıllardır faaliyetlerini kapalı kapılar ardında yürütmeyi tercih eden masonlar, gizem perdesini araladı. İlk kez bir mason üstadı, internet üzerinden video konferans yöntemiyle masonluğu anlattı. Özgür Masonlar Büyük Locası'nın 2000 - 2004 yılları arasında Büyük Üstad'lığını yapan Murat Özgen Ayfer, birçok farklı kategoride uzman isimlerin alanlarıyla ilgili görüntülü bilgi aktardığı uzmantv internet sitesinde 27 ayrı soruya cevap verdi.

Mason Üstadı Ayfer, Süleyman Demirel'in masonluğa girdiğini belirterek, Türk masonlarının 1966 yılında bölünmesinin tetikleyici unsurunun Demirel'e Adalet Partisi Genel Başkan adayı olduğu dönemde 'mason değildir' belgesinin verilmesi olduğunu anlattı.

Bu belgenin verilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Ayfer, "Masonların bölünmesinin asıl nedeni kendi içlerindeki uyuşmazlıklar ve uğraşmacalardır. Bunlardan bir tanesi de Süleyman Demirel'e verilmemesi gereken bir belgeyi vermiş olan kişinin (Büyük Üstad Necdet Egeran) doğru dürüst ve olması gereken bir şekilde yargılanmaması. Onun yargılanmaması üzerine de yüksek dereceli masonların bu işe müdahale etmeleri ve kendi aralarındaki çatışma sonucunda parçalanarak dağılmalardır" dedi.

Ayfer, Atatürk'ün masonluğu ile ilgili olarak ise "Masonlar Atatürk'ün mason olmasını bekler ve ister. Ancak bu konuda hiçbir belge yoktu" dedi. Mason localarının 1935’te Atatürk tarafından kapatılması konusa da değinen Ayfer, "Çankaya sofrasında 'Şu masonluktan artık sıkıldım. Madem dediğiniz gibi masonluk çok kötü ve zararlıdır. Kapatıverelim gitsin' demiştir. Masonluğa aykırı olarak tek söz de budur" diye konuştu.

Masonluğun Yahudi örgütlenmesi ve Siyonizm aracı olduğu iddialarını da yalanlayan Murat Özgen Ayfer, 'Türkiye'de kaç mason var?' sorusuna şu cevabı veriyor: "Olması gerekenin çok altında. 3 tane mason örgütü var. Toplam 20 bin kayıtlı masondan söz edilebilir."

1964 yılında yapılan Adalet Partisi 2. Büyük Kongresi öncesinde Demirel'in mason olduğuna ilişkin belgeler dağıtılmış, Demirel ise Enver Necdet Eregan'dan aldığı "Demirel locamıza kayıtlı değildir" yazılı belgeyi okumuştu.