9 Haziran 2008 Pazartesi

@ Tarihin en büyük siyasi münafığı!

1991 yılında yayınlanan kitabında "Anayasa Mahkemesi demokrasinin şartı değildir" diyerek kapatılmasına yeşil ışık yakan Süleyman Demirel'in bugün 'cübbeli darbe'ye destek vermesi 'siyasî münafıklık' olarak yorumlandı.

Anayasa Mahkemesi’nin, Meclis’in yetkisini gasp eden “cübbeli darbe”sine, “1960 ihtilali böyle bir imkân olmadığı için geldi. O zaman da Meclis ‘Bizi halk seçti, ne istersek yaparız’ anlayışındaydı. O gün şimdiki gibi Anayasa Mahkemesi olsaydı, ihtilal olmadan halledilirdi” sözleriyle destek veren eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e Özal dönemi Bakanlarından Hasan Celal Güzel, “Demirel, tarihin en büyük siyasi münafığı” diye cevap verdi. Vakit’e konuşan Güzel, Demirel’in sözlerinde hiçbir tutar yan kalmadığını ifade ederek, “Bu sözler yıllardır ismini kullandığı merhum Adnan Menderes’e bir ihanettir. Demirel, kendisinin 12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 darbesinde şapkasını alıp gittiği günleri unutmuş görünüyor. Her iki dönemde de Anayasa Mahkemesi vardı. Bunlar hiçbir anlamı olmayan saçma sapan sözlerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararı tam bir ‘cübbeli darbedir’, Demirel’in saçmalıkları da bunu meşrulaştırmaya yetmez” dedi.

Meclis’in 411 milletvekilinin oyuyla dünyanın hiçbir yerinde olmayan, Türkiye’de de hiçbir yasada geçmeyen çağdışı bir yasağa son vermek için girişimde bulunduğunu ifade eden Güzel, “Demirel’in dediği gibi Meclis’in, ‘her istediğimi yaparım’ dediği de yok. Meclis milletin kendilerine verdiği yetkiyi doğru bir şekilde kullanmıştır. Burada hukuksuzluk ve yetki gaspında bulunan Anayasa Mahkemesi’dir. Demirel jakobenleri desteklemek için o kadar saçmalamaya başladı ki, tevil etmesi mümkün değil. 1991 yılında Yeni Asya Yayınları tarafından neşredilmiş Demirel’e ait ‘İslâm, Demokrasi, Laiklik’ adlı kitapta açıkça, ‘Anayasa Mahkemesi demokrasinin şartı değildir’ diyerek Anayasa Mahkemesi’nin kapatılabileceğini bile savunuyor. Dünyanın en büyük siyaset münafığı olarak tarihe geçecek olan Demirel, elbette bunlar karşısında da yine ‘dün dündür, bugün bugündür’ diyecek” şeklinde konuştu.

Yıllardır gerçek yüzünü gizleyerek inançlı insanların sırtından geçinen Demirel’in maskesinin düştüğünü ifade eden Güzel, şunları söyledi: “Demirel’in 84 yaşında maskesi düşmüş, gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. 84 yaşında, aslında halkın değerlerine hep tepeden baktığı, inanmadığı, halkın inançlarını kesinlikle paylaşmadığı ama oy almak için onlara yakınmış gibi göründüğü ortaya çıkmıştır. Artık halktan beklediği bir şey kalmayınca gerçek yüzünü göstermiştir. Bu gerçek yüz, yıllarca mücadele ettiği CHP’nin yanında yer alan bir yüzdür. Bir siyasetçi için ne kadar kötü bir akıbettir. Temenni etmeyiz, Allah ne kadar yaşatır bilmeyiz ancak Demirel’e emr-i Hak vaki olduğunda bildiğimiz ve emin olduğumuz bir şey var; tabutunun arkasından jakoben bürokratlar, CHP’liler ve birkaç Ispartalı akrabasından başka hiç kimse yürümeyecek. Acınacak bir durumda.”