2 Ağustos 2008 Cumartesi

@ Locada darbe planı!

28 Şubat sürecinin önde gelen isimlerinden Çevik Bir'in Masonlarla elele vererek, darbe planı yaptığı, locada gerçekleşen toplantılarda Cumhurbaşkanı ve Başbakan adaylarının bile belirlendiği ortaya çıktı.

28 Şubat darbesinin anlı şanlı generali Çevik Bir’in Mason Locasında darbe girişiminde bulunduğu iddia edildi. Ergenekon sanığı Adnan Akfırat’ın evinde ele geçirilen 8 sayfalık şok belgede darbe planının ayrıntılarına rastlandı. Nuruziya Sokak'taki 111 numarada bulanan Mason Locası'nda planlandığı anlaşılan darbede, yönetime el konulunca değişik makamlara gelecek kişilerin isimlerinin yazıldığı liste de bulunuyor. Listede Cumhurbaşkanı olarak Yekta Güngör Özden’in adı zikrediliyor.
Adnan Akfırat’ın Fatih Çakırağa Mahallesi’ndeki evinde ele geçirilen belgede, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in darbe planlarından ayrıntılarıyla bahsediliyor.

1'den 8'e kadar numaralandırılan “Çevik Bir, Erol Özkasnak” ibaresi ile başlayıp “bir hükümet kurulmalı” ile biten doküman incelendiğinde cumhurbaşkanı ve başbakan olacak isimler bile belirlenmiş. Belgede şu bilgilere yer veriliyor; “Çevik Bir-Erol Özkasnak ekibinin Amerikancı darbe girişimini açıklıyoruz” başlığı altında 21 Aralık 1998'de Çevik Bir liderliğinde Mason Atatürkçüleriyle birlikte yönetime el koymayı planladıklarını, darbenin sağ-sol olmak üzere iki kanadının olduğunu, Sağ kanadın başbakanının Yalım Erez, Sol Kanadın başbakanının Mümtaz Soysal olduğunu, Cumhurbaşkanlığı için Yekta Güngör Özden'de birleştiklerini, ancak bunu Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun önlediği bilgileri yer alıyor.

Söz konusu belgede “Örgüt Şeması” başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor; Asker: Org. Çevik Bir, Korg. Çetin Saner, Koramiral Atilla Kıyat, Tümg. Erol Özkasnak MİT: Miktad Alpay, Mehmet Eymür Polis: Cevdet Saral, Osman Ak Sivil: Yekta Güngör Özden, İlhan Selçuk, Çetin Yetkin, Uluç Gürkan (el yazısı) Emekli Subay: Kemal Yavuz, Orhan Kabibay, İlhan Baş

Çevik Bir’in masonlarla darbe planı yaptığının izine Adnan Akfırat’ın evinde ele geçirilen QUANTUM marka, seri numarası 168302767583 bilgisayar hard diski üzerinde yapılan incelemede de rastlandı. İddianamede Akfırat’ın bilgisayarında ele geçirilen bilgilerde Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi İlhan Selçuk’un 21 Aralık 1998’de yapılması planlanan darbe girişimi öncesi 26 Kasım 1998 tarihinde "Güneşin mağripten doğması yakındır" başlıklı bir yazı kaleme aldığı bu yazının darbeden haberdar olduğunun kanıtı olduğu yönünde kanaat belirtildi.

İddianamede ayrıca İlhan Selçuk’un darbe girişiminin merkezindeki kişiler ile Nuruziya Sokak'taki Mason Locası'nda buluştuğu anlatıldı. İddianamede olay ile ilgili şu satırlara yer verildi: M. Adnan Akfırat'tan ele geçirilen 8 sayfalık belge içerisinde "ÇEVİK BİR-EROL ÖZKASNAK ekibinin AMERİKANCI DARBE GİRİŞİMİ YAPACAKLARI ve bu darbenin sivil toplum darbesi olacağı yönetime el konulunca değişik makamlara gelecek kişilerin isimlerinin yazıldığı listenin bulunduğu belgede şüpheli İlhan Selçuk'un da isminin yer aldığı görülmüştür… Ergenekon Terör Örgütü'nde yönetici konumunda olan İlhan Selçuk ile örgüt üyesi M. Adnan Akfırat'ın irtibatlı olduğu görülmektedir. Ayrıca İlhan Selçuk'un geçmişte ve günümüzde olduğu gibi 1998 yılında da darbe girişimlerini teşvik ettiği yönünde bilgiler olduğu görülmüş, önceki yıllarda samimi ilişkileri olmasa bile şüpheliler İlhan Selçuk ve M. Adnan Akfırat'ın 1999 yılında Ergenekon Terör Örgütü'nün re-organizasyonu amacıyla oluşturulan yeni örgütlenmede birlikte yer aldıkları toplanan delillerden anlaşılmıştır.”
Selçuk’a savcılık sorgusunda konu ile ilgili gösterilen belgeler üzerine, “Kesinlikle böyle bir oluşumla ilgisinin alâkâsının olmadığını, Adnan Akfırat'ı tanımadığını, darbe girişiminden de haberinin olmadığını,”dediği iddianamede yeraldı.