17 Ağustos 2008 Pazar

@ Osmanlı gitti, kaos geldi!

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından bu yana Ortadoğu'ya kaosun hakim olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından Ortadoğu’da kaosun hâkim olduğunu söyledi. Ahmedinejad,"insanların şu anki dünyanın durumundan memnun olmadığını" belirterek, "Zulüm, insanların ilişkisine hâkim olmuştur. Bunun sebebi de büyük devletlerin uygun olmayan ilişkileri ve hareketleridir" dedi.

İRAN VE TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYORLAR
Ahmedinejad, Vakit muhabirinin ABD ve İsrail’in sahip olduğu korkunç nükleer silahları hatırlatması ve bunlar sorun olarak görülmezken, İran’ın nükleer çalışmalarının sürekli gündeme getirilmesinin çifte stardart olup olmadığını sorması üzerine; 'Amerika ve İsrail’in; Türkiye ve İran'ın gelişmesini istemediğini belirterek', "Bugün de nükleer enerji bahaneden başka bir şey değildir. Onlar bizim gelişmemizi istemiyorlar" dedi.

“ABD AMBARGOSU, BİZE KENDİ UYDUMUZU YAPMAYA SEVKETTİ”
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun iki temel nedenle oluşturulduğunu anlatan Ahmedinejad, sözlerine şöyle devam etti: "Birinci amaçları nükleer bomba yapan ülkelerin önünü kesmek, silahsızlandırmak. İkinci amaçları nükleer enerjiyi değerlendirmek için başka ülkelere yardımcı olmak. Büyük devletler bu amaçların, hedeflerin hiçbirine ulaşılmasına izin vermedi. Onlar silahsızlanmadı. 3, 4, 5. nesil nükleer silahlarını yaptılar, başka ülkelerin de nükleer enerji kullanmasına izin vermediler. Onlar bizim gelişmemize razı değiller. İnşallah İran'ın, İran yapımı ilk uydusu uzaya fırlatılacaktır. Bu uydu tümüyle İran yapımıdır. Biyoteknoloji konusunda ilk 5 ülke içindeyiz. Nanoteknoloji konusunda ilk 10 ülke içindeyiz. Bunların hepsi Amerika'nın ambargosu sayesinde oluşmuştur."
Bilindiği gibi, ABD ambargosu üzerine Türkiye’de de PETLAS, lastik üretimine geçmişti.

AMERİKA VE İŞBİRLİKÇİLERİ DÜNYAYA ZULÜM GETİRDİ
Dünyanın bugün Amerika gibi ülkeler yüzünden zulüm altında olduğunu ifade eden Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bütün insanlar dünyanın şu anki durumundan pek memnun değiller. Bu adaletsizlikler, savaşlar, saldırılar ve emniyetsizlikler, rahat yaşamı ve barışı insanlardan almıştır. İnsanların kerametini de almıştır. Ve maalesef zulüm, insanların ilişkisine hâkim olmuştur. Bunun sebebi de büyük devletlerin uygun olmayan ilişkileri ve hareketleridir. Bütün milletlere, insanlara güvensizliği aşılamıştır. Bizim istediğimiz şey, bir gün insanlığın kerameti, temizlik, dürüstlük, adalet hâkim olsun."

BARAJ YIKILINCA...
Ahmedinejad; bir gazetecinin Suriye ve İsrail arasında gayri resmi görüşmeler yapıldığını belirterek, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine, Ortadoğu'daki sorunun Siyonist rejimle çözülemeyeceğini ifade etti. Bölgede hâkim olan Siyonist rejimin tamamen yapay bir rejim olduğuna dikkat çeken Ahmedinecad, 60 senede bölgede yaşanan 3 önemli savaşın ve yüzbinlerce kişinin ölümünün sorumlusunun Siyonist rejim olduğunu kaydetti. Bölgede bir baraj görevi gören Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından bugünkü rejimin bölgeye hâkim olmaya başladığını anlatan Ahmedinejad, "Bu bölgede kalmak için tabii ki bir istasyona ihtiyaçları vardı. Geleneksel olarak hiçbir durağa sahip değillerdi. Siyasi oyunlarla ortamı hazırlayarak, bazı insanları toplayıp, getirip, suni devlet oluşturdular. Tabii ki bu rejimin varlığı büyük devletlerin çıkarlarını sağlamak için kurulmuştur. Bunların en büyük isteği Nil'den Fırat'a kadar olan bölgeyi ele geçirmektir. Biz işgal edilmiş toprakların ne kadar fazlası dışarıda kalırsa, o kadar mutlu olacağız. Bu, 60 yıllık bir yaradır. Bu hastalığın sebebi belli olmadıktan sonra, bu hastalık giderilemeyecektir. Biliyorsunuz ki, Siyonist rejim tümüyle yapay bir rejimdir. Bizim aslında Ortadoğu'nun esas, köklü problemlerini bulup çözmemiz gerekiyor" diye konuştu.

SİYONİST REJİM SADECE SAVAŞ VE TERÖR İÇİN KURULDU
Siyonist rejimin sadece savaş ve terör için kurulduğunu anlatan Ahmedinejad, Ortadoğu'da sorunların çözülmesinin Siyonist rejim problemini çözmekten geçtiğini ifade etti. Ahmedinejad, "Bütün gücümüzle dünyadaki zulme karşı savaş vermeye hazırız. Büyük devletlerin de İran'la düşmanlıklarının en büyük sebebi budur zaten. Biz Filistin'e, Afganistan'a, Irak'a, Gürcistan'a yapılan zulümlere her zaman karşıyız. Ve bu konuda da çok detaylı görüşmeler yaptık ve bütün çabamız bu zulmün, bu adaletsizliklerin bütün insanlık âleminden yok olması" dedi.