13 Mayıs 2008 Salı

@ Dindar futbolcu Kaka...

Ünlü Time dergisi, Hz İsa'ya sevgisini her yerde açıklamaktan çekinmeyen yıldız futbolcu Kaka'yı dünyayı etkileyen 100 isim listesine aldı. Dergi yıldız futbolcuya övgü yağdırdı.

Dergi Milanlı futbolcunun dini ve insani çalışmalarından övgü ile söz etti. Tanıtım yazısında, genç yaştaki futbolcuların ilgisinin daha çok kadın ve arabaya olduğunu belirten dergi, futbol sahalarında kendini pozitif değerleri yaymaya adayan birini görmek şaşırtıcı, görüşüne yer verdi.

Brezilyalı ünlü futbol yıldızı Kaka, Time dergisinin 2008 yılının en etkili 100 ismi arasına girdi. "Kahramanlar ve Öncüler" kategorisinde Kaka'yı da gösteren Time, ünlü futbolcuyu, "inancını korkmadan açıklayan yıldız" sözleri ile okurlarına lanse etti. İngiliz takımı Fulham ve ABD Milli takımının golcüsü Kasey Keller tarafından kaleme alınan yazıda, Brezilyalı futbolcunun Milli Takım ve Milan'daki başarılı kariyerine yer verildi. Kaka'nın Hz İsa'ya olan bağlılığı ve dini çalışmalarından övgü ile bahseden Keller, "Futbol sahaları dini desteklemek için doğru bir yer mi diye sorulabilir. Ama bu yaştaki profesyonel sporcuların ilgisi daha çok araba ve kadın üzerine. Kendisini dünyayı pozitif etkilemeye adayan birini görmek şaşırtıcı." dedi.

FIFA tarafından 2007 yılında dünyada yılın futbolcusu seçilen ve aldığı ödülü sergilenmesi için ülkesi Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki bir kiliseye ödünç veren Kaka için Keller, "iyi bir futbolcu olmanın ötesinde meziyetleri var. " ifadelerini kullandı. Kaka'nın kendisini dine adadığı belirtilen yazıda, ünlü futbolcunun inancını her yerle korkusuzca açıkladığı vurgulandı. Yazıda," Kaka, 2004 yılında BM dünya Gıda Programının en genç temsilcisi oldu. İnancını açıkça ifade etti. Evanjelist Hristiyan olan Kaka futbolu bıraktıktan sonra da dine hizmet edeceğini açıkladı. Geçen sene kazanılan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçından sonra formasını çıkararak altındaki " Ben İsa'ya aidim" yazısını tribünlere gösterdi." ifadeleri yer aldı.

Time'ın dünyayı etkileyen 100 kişi listesine aldığı Kaka ise "Milan Channel" adlı İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamada, "bu benim için mükemmel bir an" dedi. Futbolcuların sorumlulukları olduğunu belirten Kaka, "Kendimi iyi bir mesaj verici olarak olarak hissediyor muyum? Evet. Bu bizim oyuncuların üzerine alması gereken bir sorumluluk. Çünkü futbol dünyadaki en yaygın spor. Herkes izliyor ve oyunları takip ediyor, onun için oyuncuların görevleri ve pozitif değerleri taşıma sorumlulukları var." diye konuştu.

Milan'ın ünlü yıldızı Kaka (Ricardo Izecson dos Santos Leite) Hz. İsa'ya olan sevgisini her yerde dile getiriyor. Kaka, kendisini "Tanrı'nın rızasını arayan birisi." olarak tarif ediyor. Genç futbolcu, attığı her gol sonrasında kollarını göğe kaldırmasıyla tanınıyor. Üyesi bulunduğu İsa'nın Sporcuları Derneği'ne sürekli bağışta bulunan Kaka, dini çalışmaları ile takdir topluyor. Yıldız futbolcu, UEFA Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nda AC Milan'ın, Boca Juniors'u yenmesinden sonra, formasını kaldırıp, "İsa'ya aidim" yazılı tişörtünü göstermiş, daha sonra da bu tişörtü Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya hediye etmişti.

Time'ın Kaka'nın kategorisinde seçtiği isimler arasında bisikletçi Lance Armstrong, tenis oyuncusu Andre Agassi ve Oscar Pistorius da bulunuyor.