24 Mayıs 2008 Cumartesi

@ Science Magazine: Bu karar Adnan Oktar'ı durdurmaz!

Dünyanın en ünlü bilim dergilerinden biri olan Science Magazine'de, ünlü İslami yazar ve düşünür Adnan Oktar hakkında yayınlanan haberin tercümesini aşağıda okuyabilirsiniz:

Bir İstanbul mahkemesi etkili bir İslami yaratılışçıya suç örgütü krmak ve bundan menfaat elde etmekten 3 yıl hapis cezası verdi. Fakat Adnan Oktar'ın temyize gideceğini söylediği mahkumiyet, yayınladığı yaratılışçı kitap ve DVD selini engellemeyecek gibi gözüküyor.
Harun Yahya müstear ismini kullanan Oktar, Bilim Araştırma Vakfı Yaratılış Atlası adlı sersemletici, 768 sayfalık büyük kitabını dağıttığında Türkiye dışında çok iyi tanınan biri oldu. BAV, Oktar'ın başını ağrıtan aktivitelerle direkt bağlantılı değil ve yaratılışçılığın cezalarla ilgisi yoktu.
Yine de bir BAV sözcüsü Oktar'ın "düşüncelerinden dolayı" zulüm gördüğünü söylüyor. Davayı yakından izleyen Truman Eyalet Üniversitesinden Taner Edis Türkiye'nin adalet sistemi üzerindeki politik baskılar göz önüne alınırsa, bu "tamamen inanılmaz" değil diyor. BAV'ın söylediğine göre liderleri hapse girse de "çalışmalar devam edecek."