8 Mayıs 2008 Perşembe

@ Ergenekon ve Masonlar

'Masonluk Teşkilatı'nın Baskısı ve Türkiye'deki Masonluğun Siyaset ile Yargıya Etkisi' konulu basın toplantısında konuşan Bilim Araştırma Vakfı'nın Fahri Başkanı Adnan Oktar, Ergenekon soruşturmasında tutuklananların Mason locaları ile ilişkilerinin incelendiğini belirtti.
Divan Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş, Fransa'daki bir Mason locası tarafından Türkiye'deki Mason localarına gönderilen 8 adet mektubu ele geçirdiklerini ifade etti. Yavaş, mektuplardan birinin özellikle Bilim Araştırma Vakfı'nın faaliyetlerinden ötürü baskı altına alınması olduğunu söyledi. Türkiye'de yargı, basın ve Masonluk arasında bir bağ olduğunu iddia eden Tarkan Yavaş, yargı ve medyanın bu bağı kullanarak vakıflarına baskı oluşturduğunu belirtti. Ergenekon soruşturmasının üzerine gidilmesi gerektiğine değinen Yavaş, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan bazı şüphelilerin Mason olduğunu ve Mason locaları ile bağlantılı olduğunu öne sürerek, adli makamlarda bulunan Masonların tespit edilerek buralardan çıkartılması gerektiğini belirtti.

Basın toplantısında konuşan Vakfın Fahri Başkanı Adnan Oktar ise Fransa'daki bir Mason locasından Türkiye'de bulunan Mason localarına gönderilen 8 mektup hakkında da adli makamlara şikayette bulunduklarını ifade etti. Gönderilen mektuplardan birinin özellikle Bilim Araştırma Vakfı ile ilgili olduğunu ve çeşitli adli makamlara başvurduklarını dile getiren Oktar, yaptıkları başvurular sonucunda konunun Ergenekon soruşturması kapsamında incelendiğini ileri sürdü.

Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Oktar, konu yargı aşamasında olduğu için fazla detay vermek istemediğini belirterek, "Ancak Savcı Zekeriya Öz, Mason locaları ile Ergenekon tutuklularının bağlantılı olup olmadığını inceliyor" dedi. Konu ile ilgili herhangi bir ifade vermediğini belirten Oktar, "Gerektiğinde ifade veririm" diyerek önümüzdeki günlerde konu ile ilgili yazdığı 'Ergenekon: Masonluğun Kılıcı' kitabının da piyasaya çıkacağını açıkladı.